Brza dijeta - 7 kilograma u 7 dana

Prije nego što počnete sa čitanjem kako brzo da skinete nekoliko kilograma uz ovu dijetu, moramo da napomenemo kako ova dijeta 7 kilograma u 7 dana nije namijenjena za one koji žele da izgube jako puno kilograma.


Ako želite da isprobate ovaj dijetni program, morate da budete jako disciplinovani jer 7 dana treba izdržati. Ova dijeta namijenjena je za one koji žele da izgube nekoliko kilograma, te da se zdravo hrane i uz to ostanu zdravi.

Brzom dijetom 7 kilograma u 7 dana može se zaista skinuti i do 7 kilograma u jednoj nedjelji. To je moguće samo ako se stvarno držite dijetnog plana prehrane te pijete dosta tekućine.

Za piće tokom dijete odaberite vodu, nezaslađene sokove, nezaslađeni čaj, kavu i mineralnu vodu. Alkohol izbjegavajte jer otežava razgradnju masti.

Uz dijetni plan trebali bi također aktivno provesti tih 7 dana. Izaberite neku sportsku aktivnost te aktivno provodite najmanje 30 minuta dnevno. Nemojte pretjerati sa sportskom aktivnošću zbog toga što smanjeni unos kalorija u tijelo može da dovede do malaksalosti. Ipak, sportska aktivnost je potrebna zbog poticanja razgradnje potkožnog masnog tkiva te učvršćivanja kože.

POTREBNE NAMIRNICE ZA 7 DANA:
Napomena: Morate znati da kuhate čorbu.
* 1 velika kašika maslinovog ulja
* 1 supa u vrećici
* 1 velika kašika soli
* 2 kg svježeg paradajza
* 1 veliki celer
* 1 veliki karfiol
* 1 kg mahuna
* 3 zelene paprike
* 1 kg mrkve
* 1 kg crvenog luka
* Začini

RECEPT:
Luk narezati na kolutove te prepeći na maslinovom ulju. Kada je luk gotov, dodati ostalo povrće narezano na manje komadiće (Gore navedene namirnice moraju trajati 7 dana). Kratko kuhati te zaliti vodom dok se ne pokrije povrće. Dodati soli prema želji. Ostavite 10 minuta da kuha. Povrće mora da bude mekano, tako ćete znati kada je gotovo. Začiniti prema želji.

PLAN DIJETE:
* 1. DAN
Čorba i voće (izbjegavati banane)
* 2. DAN
Čorba i povrće, za ručak jedan kuhani krumpir (bez voća)
* 3. DAN
Čorba, povrće i voće (voća možete pojesti koliko god želite)
* 4. DAN
Čorba, najmanje 2 banane i šoljicu nemasnog mlijeka
* 5. DAN
Čorba, odrezak bijelog mesa ili ribe pečenog na maslinovog ulju i puno salate od paradajza
* 6. DAN
Čorba, povrće i mesa koliko želite
* 7. DAN
Čorba, povrće i smeđa riža


0 comments:

Popularni postovi