Lan pomaže mršavljenju, kod zatvora i dobar za hemoroide




Laneno sjeme sa jogurtom je prava blagodat za naš organizam, a naročito za probavni trakt: poboljšava probavu, čisti crijeva od štetnih tvari, eliminira sluz, ubrzava metabolizam i omekšava stolicu. 


Za tu namjenu preporučuju se isključivo mljeveni lan i jogurt,kao prirodna terapija kod zatvora i velika pomoć za liječenje hemoroida.


Laneno sjeme i jogurt za mršavljenje: veliku kašiku mljevenih sjemenki lana, dobro pomješajte sa pola šolje probiotskog jogurta ili domaćeg kefira. Pijte obavezno na prazan stomak, tridesetak minuta prije jela. Preporučuje se uzimanje iste doze i pola sata pred odlazak na spavanje. Potpuno identičan recept se pravi za dijetu, mršavljenje, protiv zatvora i dr.. Koristite recept 21 dan, pa napravite pauzu od sedam dana, pa krenite ispočetka..



Trudnice i dojilje ne bi trebale da upotrebljavaju mljeveno laneno sjeme sa jogurtom, kefirom, sokom ili nečim drugim. To je neka opća preporuka nutricionista, upravo da biste izbjegle mogućnost pojave alergija i drugih neželjenih dejstava, kako kod sebe, tako i kod bebe. Ako imate probleme sa stolicom (zatvor) obratite se vašem liječniku, koji će vam svakako predložiti neku alternativu sjemenkama lana, ništa ne radite na svoju ruku.

0 comments:

Popularni postovi