Kako izliječiti bradavice prirodnim putem

Bjelance protiv bradavica


Bjelance je odličan lijek koji pomaže da se bradavice na koži sasuše i otpadnu, dokazano tvrdi tradicionalna medicina. Da bi se postigao dobar efekt potrebno je više puta u toku dana bradavicu namazati bjelancetom od jajeta. Nije loše i zaštititi oboljelo mjesto ukoliko je izloženo dodirima da se bjelance ne bi brzo skidalo. Postupak ponavljati sve dok se bradavica potpuno ne osuši i sama otpadne. Vrijeme potrebno za to zavisi od veličine i mjesta na kojem se bradavica nalazi. Jedno jaje može koristiti više vremena samo ga treba zaštititi od utjecaja zraka da ne bi izgubilo vlagu. Najbolje je prekriti ga plastičnom kesom.


Morska voda protiv bradavica

Morska voda je najbolji prirodni lijek protiv bradavica kao i mnogih drugih kožnih oboljenja kao što je zarastanje rana i slično. Sol, jod i drugi minerali koji se u njoj nalaze isušuju ove neprijatne izrasline na tijelu. Da bi se na ovaj način oslobodili bradavica potrebno je što više vremena boraviti u morskoj vodi i rezultat će biti vidljiv. Kada se boravi na plaži treba maramicu natopiti morskom vodom i držati je na mjestu gdje se nalazi bradavica. Najčešće je desetak dana dovoljno da se postigne izlječenje.
 
Maslačak protiv bradavica

Sok od listova i cvjetova maslačka mazati svaki dan na bradavice. Počet će da tamne i na kraju otpasti ne ostavljajući ožiljke.
 
Ricinusovo ulje protiv bradavica

Mazati bradavice ujutro i uvečer ricinusovim uljem, sve dok ne nestanu.
 
Propolis protiv bradavica

Propolis namazati na bradavicu zatim to mjesto dobro zaljepiti flasterom da ne ulazi zrak. Tako držati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati proces dok se ne uništi i koren bradavice. U međuvremenu dobro je sastrugati dio izgrizene bradavice da bi kasnije propolis bolje djelovao na korijen.

0 comments:

Popularni postovi