Prirodni lijek protiv depresije

Depresija je vrlo učestala bolest, koju je vrlo važno znati prepoznati i suočiti se s njom.



Svatko od nas se ponekad u raznim okolnostima ponekad osjeća depresivno. Povremeni osecaj tuge je najnormalnije ljudsko osjećanje isto toliko koliko i osjećaj sreće. Međutim, ukoliko ste tokom dužeg vremenskog perioda izrazito neraspoloženi bez prepoznatljivog razloga postoji mogućnost da je u pitanju depresija a ne samo prolazno neraspoloženje.

Najčešći simptomi depresije su uporan osjećaj neraspoloženja, mrzovolje i tuge, nemogućnost iskazivanja zadovoljstva i uživanja, poremećaj sna, veća potreba za spavanjem, slabija koncentracija, razdražljivost, promjene u apetitu, tromost, umor i opći osjećaj beznađa.

Ovakvo stanje nije ni malo ugodno a ni zdravo. Dugotrajna neliječena depresija može prouzrokovati jos teže psihičke poremećaje, zato je treba shvatiti ozbiljno i na vrijeme liječiti. Dakle, nije sramota biti depresivan i treba znati da je ova bolest uglavnom izlječiva.

Prirodni lijek protiv depresije, znači ono sto vam moze podici raspoloženje.
Kantarion ili gospina trava je vjerovatno najpoznatija biljka za liječenje depresije u zemljama zapadnog sveta. Postoje znanstveni dokazi da upotreba kantarionovog ulja ili čaja od kantariona moze bitno ublaziti simptome depresije nakon četiri do šest tjedana. Samo treba znati da se kantarion ne smije uzimati u kombinaciji s farmaceutskim sredstvima za smirenje a pogotovo u kombinaciji sa antidepresivima, jer bi u tom slučaju ova biljka utjecala na brži metabolizam sintetičkih lijekova čime bi se povećao njihov utjecaj na organizam.

0 comments:

Popularni postovi