Vježbe za obožavateljice visokih peta

Žene u visokim petama i balerine imaju nešto zajedničko - hodaju na prstima. Ali dok balerine neprestano vježbaju i razgibavaju svoja stopala i mišiće nogu, ove druge samo nabijaju kosti.


Vrijeme je za vježbu. Uz vježbu koja slijedi rastegnuti ćete listove na nogama i Ahilove tetive (dio koji se najviše skraćuje dok nosite visoke pete) i istovremeno ojačati koljena i unutrašnja bedra. Razvit ćete bolju ravnotežu dok hodate u visokim petama.

Vježbu izvodite bosonogi

Stojte uspravno, pete spojene, a prsti par centi-metara razdvojeni. Unutrašnji mišići bedara neka budu priljubljeni jedni uz druge.
Polako uvucite trbuh, i polako se dignite stojeći na prednjem dijelu stopala. Zamislite da držite sirovo jaje između zglobova i spustite se u "Plie" položaj. Riječ je o položaju koji najčešće vidimo kod balerina koje vježbaju. Ovo je zapravo najjednostavnija početna vježba u baletu. To je spuštanje u otvoreni čučanj, koljena se razdvajaju u stranu koliko je god to moguće, a leđa ostaju ravna.
Ipak ne dozvolite da vam se skočni zglobovi rastave - toliko da bi ispustili svoje zamišljeno jaje.
Spustite pete na pod, noge još uvijek ne treba ispraviti.
Ispravite noge i vratite se na početnu poziciju.
Ponovite pet puta (svaki put vježbu ćete izvoditi preciznije). A zatim izvedite sve obrnutim redoslijedom - i ovaj put po pet puta.

0 comments:

Popularni postovi