Kako se boriti s borama

Avokado maska – Avokado obnavlja vašu kožu sa vitaminom E, dajući joj vlažnost i elastičnost. Napravite pire od avokadovog mesa i nanesite kao masku na vaše lice. Ostavite da djeluje 10 minuta i isperite. 

Maska od bjelanceta protiv bora – Umutite čvrst snijeg od bjelanaca i nanesite na lice na pola sata. Operite toplom vodom.
Za smanjenje sitnih bora – Napravite pastu od prezli, mlijeka i slatkog ulja badema. Zamotajte u gazu da biste napravili oblogu i nanesite toplo direktno na sitne bore i to na 15 minuta. Kombinacija pšeničnih klica i šipkovog ulja je također korisna.
Napolju koristite sunčane naočare, jer “škiljenjem” stiskate oči i tako pravite one sitne, dosadne borice oko očiju.
Maska od krumpira i kamilice – Napravite pastu od rendanog krumpira i čaja od kamilice, te je nanesite na lice i držite 15 minuta. Zatim lice operite toplom vodom.
Maska od karfiola – Kuhajte karfiol dok ne omekša, a zatim od njega napravite pire i nanesite direktno na lice. Vrlo efektno, vjerujte.
Hidratacija kože:
Jedno od najmoćnijih oružja u borbi protiv bora starenja kože je da vam je koža uvijek dobro hidrirana. Ne zaboravite da konzumirate dosta vode tokom dana. Također, u toku dana lice možete da kvasite prskajući ga običnom vodom iz sprej boce.
Losion od zelene salate za smanjenje bora – Par listova zelene salate kuhajte nekih 10-ak minuta. Ohladite, procijedite i nanosite na lice vatom.

0 comments:

Popularni postovi