Ne zapustite se u zimskim mjesecima

Zima je razdoblje koje jednostavno moramo pregrmiti. Dok zbog snježnih radosti zna biti itekako zabavna, kod nekih može izazvati bijes zbog negativnih utjecaja na kožu i izgled generalno.


Zimi većinom boravimo u zatvorenim prostorijama koje se griju i tek povremeno izađemo van na veoma niske temperature, te čak i najmasnija koža gubi svoja prirodna ulja i vidno se isušuje. Ali, ne postoji problem koji se ne može riješiti. Otkrivamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da i preko zime imate zdravu i vlažnu kožu. Prije svega, umjesto vrućom vodom lice i tijelo perite toplom. Vruća voda i pare znatno isušuju i uništavaju kožu kada se koriste prečesto ili predugo. Postoji mnogo načina za otklanjanje mrtvih ćelija s kože, ali najsigurniji su prirodni i sintetički pilinzi, spužve ili četke za lice i kožu, te proizvodi s alfa-hidroksidnim kiselinama, s ne više od 10 posto koncentrata.

Za zaštitu kože koristite antioksidanse, koje možete nabaviti u bilo kojoj trgovini zdrave hrane. Avokado jednom nedjeljno će osigurati dovoljnu količinu prijeko potrebnih esencijalnih masnih kiselina, koje možete dobiti i u pilulama s uljem sjemenki lana, te ih u prirodnom obliku dodati jutarnjim žitaricama ili njima ukrasiti salatu. Dimljeni losos jednom nedjeljno napuniće vas omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. Tri puta nedjeljno na lice nanesite hidratantnu gel-masku, i nikako ne zaboravite piti mnogo vode te pazite na ishranu, lako je ove mjesece teško držati se zdrave ishrane, uz sve te kobasice i masnoće koje iskaču sa svih strana, nemojte previše izgubiti disciplinu.

Evo još nekoliko savjeta koji će vam pomoći da i preko zime održite dobar izgled:
• Malo rumenila vašu će bljedunjavu kožu učiniti naizgled svježijom i zdravijom.
• Tokom zimskih mjeseci koristite mat puder.
• I dalje koristite kreme za zaštitu od sunca prije izlaska tokom sunčanih dana.
• Ajlajner nije dovoljan i svakako nanesite nekoliko slojeva maskare.
• Do proljeća smanjite upotrebu kreme za noć.
• Ne spavajte s upaljenim grijanjem jer ono isušuje ne samo kožu nego i sinuse.


0 comments:

Popularni postovi