Sjemenke bundeve za zdravlje prostate

Sjemenke bundeve su od najdrevnijih vremena korištene zbog svojeg povoljnog djelovanja na prostatu.


Postoji dosad malo poznata biljka čije preventivno djelovanje na muškarce hvale popularni američki i europski liječnici. Iskustvo pokazuje da su u zemljama, u kojim se ona obilno konzumira cijelog života, adenom prostate i njegove posljedice izuzetno rijetki.

Nužnost dobre funkcije prostate
Prostata proizvodi prostatnu tekućinu koja održava vitalnost spermatozoida. Razvoj adenoma blokira mjehur što izaziva tegobe kod mokrenja - ono je sve češće i bolnije i eventualno, ozbiljne probleme.

Neke aminokiseline ublažuju tegobe
Novo sredstvo - ne pravi lijek nego sastojak koji se u prirodnom obliku nalazi u mnogim namirnicama - upotrebljava se kako bi se liječio adenom bez kirurškog zahvata. Radi se o smjesi triju aminokiselina - alaninu, glicinu i glutaminskoj kiselini. Dr. Julian Grant i dr. Henry Feinblatt, koji su ih otkrili, kažu da su pacijentima koji su patili od adenoma povezanog s otežanim mokrenjem, brzo i uspješno olakšane tegobe. Simptomi se nisu pojavljivali dok su uzimali ovo sredstvo, no vratili su se čim su pacijenti prestali s uzimanjem.

Možda ćete se začuditi kad saznate da bučine sjemenke sadrže iste aminokiseline koje su koristili liječnici.

Uloga minerala
Analiza tkiva prostate i spermatozoida otkriva vrlo visoke koncentracije cinka. Kod bolesti prostate, te su koncentracije puno manje. Čini se vrlo vjerojatnim da cink ima izuzetno važnu ulogu u očuvanju zdravog reproduktivnog sustava. Studije koje je objavio dr. Mayer, pokazuju da u krajevima ili zemljama gdje je raširen nedostatak cinka postoji nedovoljna razvijenost spolnih organa.

Opisujući jednu grupu ispitanika kod Kaira (Egipat), dr. Mayer piše: "Njihovi vanjski genitalni organi bili su izuzetno slabo razvijeni, s atrofiranim testisima i malim penisom; nisu imali dlaka na licu, pubisu i pazusima..."

Bučino sjemenje jedan je od najbogatijih prirodnih prehrambenih izvora cinka koje možete naći.

Čarolija magnezija
Magnezij je još jedan važan mineral kojeg u izobilju ima u bučinim sjemenkama.

Francuski su znanstvenici postigli značajne rezultate na području prevencije i liječenja tegoba s prostatom s pomoću pripravaka na bazi magnezija. Jedan je francuski liječnik napravio anketu kod svojih kolega koji su uzimali magnezij-klorid nakon što su čitali članke o njegovoj djelotvornosti kod problema s prostatom. Pokazalo se da su se kod četvorice od pet ispitanika simptomi značajno smanjili ili potpuno nestali nakon uzimanja tableta magnezija.

Drugi francuski liječnik, dr. Chevassu, izvješćuje. o dvanaest slučajeva kod kojih je primijenjen magnezij. Deset od dvanaest pacijenata potpuno je ozdravilo i njihovo se opće stanje također popravilo.

Jedan od pacijenata dr. Chevassua patio je od zadržavanja mokraće. Hospitaliziran je kako bi mu se odstranila prostata. No, dr. Chevassu smatrao je kako je, u ovom slučaju, operacija previše rizična i dao mu je magnezij-klorid. Nakon kratkog vremena, pacijent je mogao mokriti. Nastavio je uzimati magnezij nakon povratka kući i poslije više nije imao teškoća ni bolova kod mokrenja.

Dr. Favier iz Pariza kaže kako nijedan od muškaraca koje poznaje a koji dugo godina redovito uzimaju magnezij-klorid, nikad nije imao problema s prostatom.

Govoreći o uporabi magnezij-klorida u tretiranju problema s prostatom, Mr. J. I. Rodale, u američkog časopisa "Prevention", kaže:

"Savršeno djeluje u hitnim slučajevima; no za prevenciju preporučujem i popularizirao sam tablete od dolomita u prahu, najinertniji oblik magnezija koji se može naći u trgovinama dijetetskih proizvoda.
Za prevenciju bolesti prostate, preporučujem tretman na bazi tableta dolomita i bučinih sjemenki. Može ih se uzimati u bilo kojoj dobi jer nemaju opasnih nuspojava, nego blagotvorno djeluju na opće stanje." (Prevention, svibanj 1969.).

Pročitajte malo više o buči (bundevi).

0 comments:

Popularni postovi