Prirodne maske za ljepotu

Beskorisno je ovisiti o sreći kada se radi o sjaju kože. Za nešto malo para i nekoliko minuta dnevno možete pripremiti kozmetički preparat koji će vam pomoći da se oduprete vremenu i dati vašoj kosi mladalački sjaj.


Slavne glumice, koje se doimaju mlađe nego što jesu, često upotrebljavaju ovaj jednostavan i djelotvoran preparat za zaštitu kože od zuba vremena.

Potrebno vam je:
1 bočica maslinova ulja
1 bočica ulja od hamamelisa (ohlađena)
1 bočica magnezijeva mlijeka
1 blagi antiseptični sapun.

Obavljajte ovaj postupak jednom tjedno.
1. Operite lice i vrat antiseptičnim sapunom u toploj vodi. Potom dobro osušite kožu čistim ručnikom.
2. Dobro protresite bočicu s magnezijevim mlijekom i nanesite ga na lice i vrat. Ostavite da se osuši do kraja (nekoliko minuta). Ta maska od magnezijeva mlijeka čisti pore i apsorbira nečistoće na koži.
3. Uklonite tu masku drugim slojem magnezijeva mlijeka, a njega isperite vlažnom i vrućom maramicom.
4. Blago zagrijte malo maslinova ulja na nešto preko 37°C i blago ga nanosite vrhovima prstiju na cijelo lice i vrat, bez pokreta prema gore. Ostavite ulje pet minuta kako biste mu dopustili da dubinski navlaži kožu i ublaži suhoću koja izaziva bore te da vašem tenu daruje prirodan sjaj.
5. Nakon pet minuta uklonite suvišak ulja vatom natopljenom u hladnoj hamamelisovoj vodi koja djeluje astringentno i ostavlja vašu kožu svježom i mladolikom.

Strpljenja!

Nećete primijetiti razliku nakon jednog ili dva tretmana koji će tek ukloniti otpadne tvari iz pora. Kad bude doista čista, vaša koža reagirat će nakon tri ili četiri tretmana, a ten će vam biti sve sjajniji i mekši. Bore oko očiju, na čelu i vratu počet će se ublažavati. Čak i crte lica i vrata bit će vam mladalačkije. Blagotvorne efekte tih tretmana ne možemo vam mi predstaviti; vi ih morate sami iskusiti.

Ne zaboravite na ruke
Grube ruke mogu uništiti i najbolji dojam. Ne zaboravite na njih nakon uporabe te magične formule na lice i vrat. Koža na rukama izgledat će mlade, čvršće i ruke će biti ljepše gledati.

0 comments:

Popularni postovi