Uz pomoć kreme i šminke sakrijte tragove prehlade

Sezona prehlada je u punom zamahu. Natečene oči i crvenilo oko nosa narušavaju vaš izgled i to vam ide na živce?


Nema panike, stvar se može popraviti šminkom! U zimskom periodu godine ljudi se susreću s problemima poput natečenih i suznih očiju, crvenila i iritacije oko nosa, ispucanih usana, isušene i blijede kože, a većinski uzrok tih 'nuspojava' je sezonska prehlada. Upravo zbog toga poželjno je proizvode koje koristite za njegu kože lica prilagoditi vremenskim uslovima. Kreme s prozračnom formulom koje smo koristili za vrijeme ljeta i jeseni tako bi trebalo zamijeniti onima koje istovremeno hidratiziraju i hrane kožu, a pod takve spadaju kreme koje sadrže ulje jojobe, šea maslac ili oraščić makademije, kao i prirodne minerale.

Odličan način za uljepšavanje tena je tonirana hidratantna krema koja za kožu nije previše teška, a vizuelno uklanja nedostatke i nepravilnosti na koži. Što se crvenila oko nosa tiče, najprije nanesite osnovnu podlogu pa kompaktni puder sa sjajnim česticama koji će dati sjaj licu i skrenuti pažnju s nosa.

Problem natečenih očiju lako se može riješiti hladnim oblozima od kamilice nakon čega cirkulaciju možete podstaći tako što ćete vršcima prstiju nježno izmasirati područje oko čiju.


0 comments:

Popularni postovi